Biztonsági őrök védik a Miskolci Egyetemet

Megosztás

Változás állt be a Miskolci Egyetem életében. Innentől kezdve az épület és a park területét biztonsági őrök védik. Megkérdeztük, ki jogosult a belépésre, és milyen feltételekkel.

Egy érdekes levél érkezett a hallgatók Neptun felületére a Miskolci Egyetemen. A vagyonvédelmi tájékoztatás és felhívás névre hallgató dokumentum szerint míg az egyetem nyilvános magánterületnek számít, addig a szabadtéri területeken, épületeiben, továbbá közösségi terein csak azok tartózkodhatnak, akik erre jogosultak.

Abban az esetben, ha valaki nem szabadna, hogy a helyszínen lehessen, vagy a kilétének igazolását megtagadja, azt az őrök távozásra szólítják fel.

Lapunk felkereste az intézményt, arról érdeklődtünk, hogy bárki számára nyitott-e az egyetem, mit jelent a jogtalan tartózkodás és hogy milyen esetben lehet megtiltani a belépést. Alábbiakban a Kommunikációs Központ válaszát közöljük:

„A Miskolci Egyetem élhető és biztonságos környezetet kínál az intézmény dolgozói, hallgatói, és mindazok számára, akik ellátogatnak a campusra. A ME Campus Security a Miskolci Egyetem biztonsági szolgálata, amely a hét minden napján 24 órás szolgálatot lát el. Az elmúlt évek fejlesztéseinek eredménye, hogy a bejelentések és az észrevételek fogadására a biztonsági szolgálat kommunikációs csatornái folyamatosan elérhetőek. Ezzel a Miskolci Egyetem tovább tudja növelni a campuson a szubjektív biztonságérzetet, és fenn tudja tartani a rendezettséget és a vonzó, szép környezetet. A Miskolci Egyetem magánterület, amely közösségi célra és a közforgalom számára megnyitott. Szellemiségének megfelelően az intézmény a nyilvánosság előtt nyitva áll, szabadon látogatható a hatályos jogszabályok, az általános viselkedési normák és a közösségi együttélés szabályainak betartása mellett.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek